Valpene er her – Odile overrasket oss

Tredje trimester
Natt til lørdag 15 mai fikk Odile 7 valper. 7 hannhunder født mellom kl 01 og 07.15 og alt gikk som det skulle. Valp nummer to kom med bena først og ryggen opp, men selv det gikk helt fint.

Odile og hennes syv gutter

Vi har aldri opplevd ett helt kull med bare ett kjønn før, og syns det var spesielt. Valpene var friske, normalstore og fine, de veide mellom 325 og 415 gram. To av dem har hvite tegninger som Bolt har, ellers var de andre kopier av Odile.

Vi har jo tatt røntgen for å vite hvor mange valper vi kunne vente oss. Grunnen til at man vil vite det er jo ikke bare spenningen, men også for å vite når fødselen er over, at alle valper er kommet ut. Ting kan skje under en fødsel som kan være farlig for både valper og tispen.

Når valp nummer 7 var født var jeg ganske sikker på at alle var kommet. Men så er det sånn at hverken ultralyd eller røntgen er 100% sikkert da. Så når Odile fortsatt etter noe timer fikk rier og presset tok vi enda en tur ut i hagen (alltid med et håndkle, i fall det skal komme en valp). Enda en ekstra grundig klem-dytt-strekk kontroll. Ingen valp kunne kjennes, hode og kropp skal være ganske greit å finne. Jeg slo meg til ro med at det nok var etterveer når valpene diet. Men valgte å vente litt med å legge ut nyheten i tilfelle. Rett før klokken 12 la jeg ut en post på facebooksiden om at valpene nå var kommet og det ble 7 hanner.

Det er slitsomt å være nybakt mor

Matfar og Adiva hadde tatt seg en dagstur på hytta.
Da de kom hjem i 17 tiden måtte selvfølgelig Odile og valpene skjermes for Adivas nysgjerrighet. Så døren til valperommet ble lukket helt en liten stund. Odile hadde fått en dose med homeopatmiddlet Pulsatilla D30, som skal hjelpe kroppen med å støte ut. (Et middel min oppdretter og mentor i sin tid sverget til, og som jeg har brukt tidligere)
Da jeg gikk inn igjen noen minutter senere vasket Odile sånn på en valp. Når jeg kikket etter var det en helt nyfødt tispevalp på 400 gr.
Så da ble det 8 valper denne gangen, 7 hanner og 1 tispe!

Odiles 8 små

Heldigvis gikk det bra, det å ligge så lenge etter kan lett ende trist. Valpen får jo oksygen gjennom morkaken, og hvis den løsner mister valpen oksygentilførselen.
Men både hos oss og hos andre har det skjedd at man har gått og lagt seg om natten etter å ha avsluttet en fødsel, og måttet gni seg i øynene og telle flere ganger i valpekassen neste morgen.

To netter på flatseng ved siden av valpekassen på matmor, og flere blir det

3 kommentarer til «Valpene er her – Odile overrasket oss»

 1. Var ikke blitt overrasket om du skrev at hu siste var for liten eller svak eller noe…..men vekten til hu er og en overraskelse.
  Masser gratulasjoner fra meg til alle 4 og 2 beinete <3

 2. Når man opplever å få en valp lenge etter de andre er det ofte en som ikke lever, antagelig fordi den har vært uten oksygen lenge. Eller at den allerede var død før fødselen av en eller annen grunn. Det kunne også lett ha vært som du sier Annette. En liten eller svak valp, men hun er helt jevn med brødrene sine. Veldig hyggelig at du følger med, takk for gratulasjoner
  Linda

 3. Så fint at alt gikk bra. Artig med en tispe i kullet 😄

  Du e kjempe flink å gi info. Og en artig historie med tispen.

  Gratulerer

Det er stengt for kommentarer.