Valpenes utvikling

Nå er valpene blitt 9 dager gamle.

Odile passer godt på

Odile er veldig opptatt av valpene, men nå kan hun ta seg et par timer fri og sove på verandaen eller være sammen med oss andre. Men med en gang matmor eller matfar beveger seg inn på valperommet er hun der, og passer på.

Vi titter snart ut på verden

Åpning av øynene og farging av nesebrusk
Lørdag så vi den første antydningen til at øynene begynner å åpne seg. Nesebrusken og snuten har for flere dager siden begynt å pigmenteres. Pigmenteringen ser vi som små ¨fregner¨ på snuteområdet. Du kan se det spesielt godt på de to tegnede hannhundene litt lengre ned.

6 stykk mini-Odile. En lillesøster og fem brødre.
Alle er utegnet. Det kalles også fullfarget, plain eller murris

Det er fortsatt ikke noe annet enn mat og søvn som gjelder.

Når man berører valpene er det to reaksjoner man kan få hvis de ikke sover tungt. Enten at de febrilsk begynner å søke etter en patte for å die, eller et hyl, en ¨advarsel¨, for å forsikre seg om at den ikke blir klemt eller skadet på annen måte. Det samme skjer ofte når de kravler inn i hverandre. De kan kravle seg frem overraskende fort og kommer seg fra den ene siden av valpekasse til den andre ganske raskt.

De to tegnede hannhundene.
Det kalles også for showtegnet når de har slike hvite tegninger

Vekt
Laveste fødselsvekt var 325 gr, en helt normal vekt. Den høyeste 415 gr, også det en normal vekt. Nå veier de mellom 615 gr og 830 gr.

5 Utegnede hannhunder. Kalles også fullfarget, plain eller murris

Bilder
Jeg har forsøkt å ta hodebilder av valpene. Men å få klare bilder når man holder på en valp som vrir seg i alle retninger er så å si umulig. (Matfar og Adiva har vært en tur på hytta, så han kunne ikke assistere) Heldigvis kom Hege Dundas, Kennel Horseboxer, og hjalp meg på mandag så vi fikk tatt noen bilder. Men selv når vi var to stykker var det ganske utfordrende å få til.

Tispen, utegnet. Det hvite vil trekke seg sammen og bli nesten borte etter hvert

4 kommentarer til «Valpenes utvikling»

  1. Kjempe fint at fortsetter oppdateringen. Er utrulig artig å se og lese utviklingen.
    De er helt syyyyykt fine 😄

Det er stengt for kommentarer.