Karma er hentet

I går hentet vi Karma, Boxwalk Ciss Me Cute And Cuddly, til Mo i Rana. Her skal hun være de neste 10 ukene.

Dette kullet er et samarbeidsprosjekt mellom 3 kenneler
Kennel Boxerhuset står for forberedelser til paring, registrering, og vil være valpenes offisielle kennelnavn.
Kennel Horseboxer v/Hege Dundas og Tor Einar Kvandal skal ha kullet hos seg på Sletten gård. 
Kennel Boxwalk v/Kristin R. Kirkham som eier av Karma.

Karma hjemme hos familien sin om morgenen.
Foto: Christian Tømmerbakk

Vi møtte Kristin på Rognan i går, og Karma ble overlevert. Karma bor til vanlig hos Kristins datter Karoline og familien hennes i Bodø. Karma er nå god og rund, og i god form. Karma har med seg litt for, slik at hun ikke trenger å gå rett over på det foret vi bruker. Hun har sine egne matboller, og en god dyne med lukten av hennes eget hjem.

Et stort og godt dekken er også godt å ha, som varmer både rygg, mage, patter og bryst. Det er vinter, og det er kaldt på Sletten.

Første møte med det nye hjemmet
På Sletten bor det fra før 2 boxere, Rambler på 5 år og Emilly på 3 år. Vi tok alle 3 hundene i bånd og gikk en liten tur rundt ridebanen slik at de kunne se hverandre litt før  vi gikk inn. Inne fikk Karma rusle litt rundt i stuen og gjøre seg kjent, mens Emilly ble holdt i ro hos matmor Hege. Rambler ble sendt på besøk hos naboen, han ble litt for ivrig til å hilse. Vi delte etter hvert av med en grind slik at tispene fikk bevege seg fritt på hvert sitt om råde. De møttes nå og da gjennom grinden gjennom kvelden. Det gikk helt fint, de aksepterte hverandre.

Valperom
Karma har fått et eget rom som er gjort klart til henne og valpene, og har slått seg god til ro. Her skal vi etter hvert sette inn valpekassen. Jeg var sammen med Karma hele kvelden, for at hun skulle ha en kjent person hos seg. Vi har jo vært på tur sammen en gang før , så litt kjent er vi jo.

Karma første morgen på Sletten, på plass foran ovnen.
Foto: Hege Dundas

Stress
Hvorfor er det så viktig at vi tar dette første møtet forsiktig og med ro. To boxertisper som møtes for første gang kan være utfordrende og krevende, det er ikke så uvanlig med samkjønnsaggresjon hos boxer. Her er det i tillegg en som får en ukjent tispe som gjest i sitt eget hus. Hvis de ikke hadde likt hverandre kunne det ha blitt fysiske konfrontasjoner mellom dem. Normalt er det håndterbart, men det hadde vært fryktelig uheldig med en drektig tispe. Tanken på at valpene kunne blitt skadet er skremmende.
Stress som tispen utsettes for i denne ganske sårbare tide kan påvirke valpene hun bærer negativt. Det er derfor viktig både for Karmas velvære her og nå, men også for valpene som skal komme at Karma ikke settes i en negativt stressende situasjon, eller føler seg utrygg. Vi ønsker jo at Karma skal ha det bra, og at valpene skal bli fine friske og stabile individer.  Heldigvis ser det ut som Karma, Emilly og Rambler finner seg godt til rette sammen på Sletten.

Hjemme hos oss har vi 3 tisper, Libelle på 9 år, Odile på 1 år og 5 måneder og Adiva på 6 måneder. Å komme hit til oss ville nok bydd på større utfordringer for Karma enn den løsningen vi nå har vært så heldige å finne.

Hva skjer fremover nå
I løpet av uken som kommer er det planlagt at vi får Karma røntget, for å se hvor mange valper vi kan forvente oss. Spennede tider fremover!