Vi mistet 10 små valper

Jeg er trist. Det som skulle bli glede for både oss, og valpekjøpere ble dessverre ikke slik. 

Karma fødte 9 dødfødte valper fra torsdag morgen til mandag morgen. Det hele startet onsdag da Hege reagerte på at Karma oppførte seg som om hun var uvel. Hege fikk veterinær Lene Rasmussen til å se på Karma, det var allerede da avtalt time hos veterinær på torsdag for røntgen. Nå ble det endret til ultralyd. Karma fødte en valp natt til torsdag, og hjertene vår sank. På ultralyden torsdag så vi 4 små hjerter som banket med fin rytme. Nytt håp om at det skulle gå bra.

Karma hos veterinæren torsdag morgen. Glad og kvikk

Vi dro derfor hjem igjen beroliget. Karma skulle ha ro.

Karma har vært trygg og avslappet på Sletten. Hun har ønsket å være sammen med Emilly som bor her, selv om hun har hatt valget om eget rom med selskap av oss mennesker. Foto: Hege Dundas

I løpet av natt til fredag kom det en valp til. Ny fortvilelse. På fredag dro vi derfor til veterinær på nytt for å få sjekket om alt var bra med Krama, som var vår første prioritet, og med valpene. Det var fortsatt hjerteslag, men litt svakere enn dagen før. Nytt håp.

Hjerteslag på ultralyd

Heldigvis fortsatt ingenting i veien med Karma.
Ingen feber eller andre tegn på at hun ikke hadde det bra. Hun fikk nå antibiotika for så sikre at hun ikke skulle få noen betennelse eller infeksjon. Dessverre er det ikke noe man kan gjøre for å stoppe fødselen, og valpene på dag 54 i drektigheten var enda ikke så utviklet at de ville vært levedyktige utenfor livmoren. Så da var det ikke aktuelt med keisersnitt. Så da ble det å dra hjem og vente videre. 2 valper til kom i løpet av fredagen.  

Nærhet har vært godt for Karma

Lørdag kveld var vi inne til akutt time på veterinærkontoret
Vi var da bekymret for om det satt en valp fast i fødselskanalen. Lene fant da et hjerte som slo, og vi tok røntgenbilde for å se hvor mange vi kunne forvente oss. Vi så 4 fostre. Etterpå diskuterte vi litt oss i mellom om det kunne være 5, men kom til at det nok var 4.

Karma var avslappet og rolig, unntatt under pressriene. Foto: Hege Dundas

Natt til søndag fødte Krama 2 valper og natt til mandag 2 valper. Det vi trodde var siste valp kom 04.00 mandag morgen. Nå var både Karma, Hege og Tor Einar slitne etter fødsler, nattevåk og bekymringer.

Hege har bydd på elgkjøtt, og Tor Einar har kokt kylling og ris. Det har ikke vært stor interesse for tørrfor

Vi trodde at det hele nå var over nå.
Det var avtalt en avsluttende undersøkelse hos veterinæren på tirsdag for å være sikker på at alt var i orden med Karma, før hun skal tilbake til familien sin igjen.

På kontroll tirsdag fant de utrolig nok enda et lite hjerte som slo.
Det ble da tatt keisersnitt, men valpen lot seg dessverre ikke redde ❤ Nå er det helt over her, Karma skal pleies, hun har det bra heldigvis. ❤ Vi har skrubbsår på hjertene våre, det har vært dype daler og høye topper den turen her.  En spesiell takk til Lene Rasmussen for ultralyd som tente et lys av håp da vi så at noen av de små hjertene slo – og for at hun er en så trygg person når ting er vanskelig. Takk også til de andre veterinærene og personalet på Rana veterinærkontor som er oppriktig dedikerte fagpersoner og mennesker og har gjort en kjempeinnsats for oss. Vi har vært i trygge, erfarne hender under dette marerittet.

Karma på oppvåkning etter keisersnittet, her med Tor Einar . Foto: Hege Dundas

Karma er en utrolig trygg, trivelig, sterk og fertil hund.
Vi er så lei oss for at det ikke blir noen valper etter henne. For et nydelig temperament. Vi tar med oss som en positiv informasjon at veterinærene som har behandlet henne mente det ikke hadde vært noe i veien for å forsøke en gang til, på bakgrunn av hennes helse og adferd. Hun er nå 5, 5 år gammel, og ett nytt kull vil ikke være aktuelt.

Hva kan dette skyldes?
Veterinærene kan dessverre ikke gi oss noe sikkert svar på det. Det skyldes ikke stress, det var de klare på. Fostrene har vært i ulike stadier av utvikling, så noe må ha oppstått underveis. Veterinærene lurte på om det kunne være herpesvirus. Vi har testet for det. Andre muligheter veterinærene nevnte er dårlig blodtilførsel, eller dårlige morkaker. Vi må nok slå oss til ro med at det er en av de triste tingene som dessverre kan oppstå, og denne gangen rammet det oss.

4 kommentarer til «Vi mistet 10 små valper»

  1. God bedring på Er alla, tyvärr händer sånt här och det är lika smärtsamt varje gång litet som stort händer ❤️

    1. Takk skal du ha. Naturen rår vi dessverre ikke over, av og til må vi bare innse det. Men vondt er det likevel .

Det er stengt for kommentarer.