Ventetiden, andre trimester

Uke 6
Andre trimester i drektigheten er nå lagt bak oss, vi er kommet til dag 42 i drektigheten.

Fostrene begynner nå å bli såpass utviklet (forbenet) at vi kan ta røntgenbilde for å se hvor mange det er.  Vi har planer om å bestille time til neste uke, når vi er passert dag 49.

Odile er lett på foten, men sover mye. Hun har lagt seg ut en del over ryggen, og buken er seget ned en god del. Odile har alltid vært småspist og litt kresen. Hun spiser godt nå, men i forrige uke var det litt så som så. Det er helt normalt i uke 5. Det virker som hun ikke har like god plass til maten, så vi har begynt med et måltid midt på dagen også de siste dagene. Hun skal ikke bli tykk, men vil i tiden fremover trenge litt mer næring enn hittil. Vi har vanligvis brukt å gi litt valpefor til tispene når de er kommet så langt.

I neste uke, uke 7, skal det være mulig å se fosterbevegelser.

I uke 8 vil fostrene være ferdig utviklet, og man kan se valpene røre på seg. Da vil det være på tide å rydde valperommet vårt og ta frem valpekassen så Odile får venne sg til den.

Hvor lang tid går en hund drektig?

Drektigheten er på 63 dager, eller 9 uker.
Odile har termin 17. mai, det er 63 dager fra første paring. Men alt mellom 57 og 70 dager er innenfor normalen.  Så ting kan skje både før og etter 17.mai.

3 kommentarer til «Ventetiden, andre trimester»

  1. Hei, for en interessant og lærerik oppfølgning av Odiles graviditet. Spennende og følge med. Lykke til. Hilsen Åse.

    1. Så hyggelig at du finner blogpostene lærerike og interessante. Jeg forsøker å skrive ¨litt for alle¨, ikke altfor detaljert, men nok til at det interesserer samt litt om hvordan vi gjør og tenker rundt avl. Det er mye ansvar, arbeid og forberedelser med et valpekull, og det har jeg lyst til å fortelle om.

      Hilsen Linda

Det er stengt for kommentarer.