Utsettelse av det planlagte kullet

Vi hadde planene klare, avtaler i boks og forberedelsene godt i gang for paring i november-desember og kull til våren her i Boxerhuset. Mokka skulle få møte en kjekk tysk boxer og vi så for oss et kull med flotte valper over nyåret.

Fordi vi skulle reise til Tyskland måtte Mokka få rabiesvaksine. Og ikke før vi hadde fått satt vaksinen kom Mokka i løp. Fordi det må ta minst 21 dager fra førstegangs rabiesvaksinasjon før man krysser landegrensene måtte vi bare utsette planene våre. Vi kunne ikke komme inn i Tyskland, og heller ikke tilbake til Norge igjen i tide til andre forpliktelser. Da var det ikke annet å gjøre enn å utsette planene til neste løpetid. Dumt, for vi hadde gledet oss til dette. Men et halvt års utsettelse går greit. Mokka er bare 3 år og det har ingen hast.


Foto: Vigdis Kroken

Inseminering

Vi kunne selvfølgelig ha importert sperm og inseminert Mokka. Da hadde vi unngått problemet med rabiesvaksinen som ikke rakk å bli gyldig. Men fordi Mokka ikke har hatt valper før vil vi helst at hun skal pares naturlig.

Vi har ikke hatt noen problemer med at tispene ikke vil la seg pare, sånn sett hadde det ikke vært problematisk å inseminere. Våre tisper har hatt ukompliserte drektigheter og fødsler og stort sett store kull med fin fødselsvekt på valpene.
Det beste er likevel en naturlig paring der man kan se at tispen og hunden ikke har vansker med dette. Hvis det er vanskeligheter bør man vurdere om hunden skal brukes i avl i det hele tatt.