Forhåpning om valper

Vi har inseminert Boxwalk Ciss Me Cute And Cuddly, Karma 22. september, og håper på valper ca 1. desember.

Karma, Boxwalk Ciss Me Cute And Cuddly Foto: Kristin E. Rosøy Kirkham

Karma, som hun heter til daglig, er datter av NUCH Leopold av Boxerhuset og NUCH NVV-17 Urban Legend’s Arctic Future, Lykke. Karma eies av oppdretter Kristin Rosøy Kirkham, og bor til daglig hos Kristins datter Karoline i Bodø.

Kristin og jeg har lenge hatt et felles ønske om å få til et kull på Karma, som nå er 5 år. Jeg har disposisjonsrett til Karma for ett år, og har nå valgt å inseminere henne med svenske KORAD Rubigo Next Jet, eller Jaxon som han heter til hverdags.

Jaxon, Rubigo Next Jet Foto: oppdretter Pia Lannermalm

Valg av hannhund er alltid vanskelig.
Som oppdretter er det så mange hensyn å ta. Man ønsker jo å produsere valper som ser ut som pene boxere. Samtidig har rasen en del helseutfordringer som ingen må ta lett på, i tillegg til det man vanligvis ser på, som for boxer er HD, spondylose og hjerte.  Åpenhet og dermed også ærlighet er viktig for meg i mitt arbeid som oppdretter.

Ingen kombinasjon er risikofri når man driver med avl.

Selv om foreldredyrene er 100% friske, så kan det likevel oppstå ting men ikke ønsker hos avkommene. Valpekjøper skal midlertid vite at jeg som oppdretter har gjort alt jeg kan for at en kombinasjon er minst mulig risikabel. For at jeg skal kunne gjøre en god vurdering er jeg avhengig av at oppdretter/eier av partneren er åpen og ærlig om sitt oppdrett. Jeg vil takke oppdretter Pia Lannermalm for tiltroen og hjelpen jeg har fått.

Inseminering på SLU, Uppsala, av professor Eva Axnér

Både Karma og Jaxon fyller alle krav Norsk Boxerklubb har til en kombinasjon og valper vil bli formidlet gjennom klubben.

Karma er i tillegg til de vanlige helseundersøkelsene kne-røntget og grundig undersøkt for nyresvikt. Årsaken til den ekstra grundige sjekken for nyresvikt er at Karma som junior hadde svært kraftig og vedvarende urinveisinfeksjon, og i tillegg har ¨søskenbarn¨ som hadde nyresvikt. Karma fikk behandling med melbær i tillegg til antibiotika, og nyrene ble undersøkt med ultralyd. I forbindelse med paringen er det også foretatt undersøkelse av urinvekt for å se om nyrene fortsatt fungerer normalt. Urinvektverdien er god og det er ingenting i veien med Karmas nyrer.

Jaxon er akkurat blitt far til ett kull hos kennel Boxerknock og det ventes også et kull etter han hos kennel Inuriki i løpet av få dager. I tillegg har han ett kull i Sverige, hos kennel Winberg.
Edit: Kennel Inuriki fikk 6 store valper etter Jaxon 1. oktober.

Karma og jeg kjørte fra Bodø til SLU i Uppsala
Der møtte vi Pia som hadde gjort avtale for en siste progestronprøve for oss fredag 20. september. Karma ble inseminert søndag 22. september. Vi hadde en fin helg på Scandic Nord Uppsala, med fine spaserturer mens vi ventet. Karma er en drøm å ha med seg på tur, trygg og grei, selv om hun ikke kjente meg fra før. Paringen var opprinnelig planlagt gjennomført i februar 2019, det kunne vi dessverre ikke få gjennomført av flere praktiske årsaker. Fordi Jaxon nå er overført til forverten, ble det inseminering i stedet for naturlig paring. Nå venter vi bare spent på om det blir resultat av turen.

Du kan se oversikten over Karmas og Jaxons helseresultat på siden Planlagt kull. http://server2.wphost.nu/~boxerhus/planlagt-kull/