Utstillingsdebut for Balder

Balder, Prego av Boxerhuset, har vært på sin aller første utstilling.

Nr 2 i klassen valp 4-6 måneder med HP

Lørdag 25. september holdt NBK Vestfold utstilling på Borrehaugene. Dommer for dagen var Terje Lindstrøm. Balder er den første av valpene fra P-kullet som prøver seg i utstillingsringen.

Resultatet ble veldig bra. Balder ble nummer 2 i sin klasse, og fikk HP (hederspris)
Vi gratulerer Balder og folket hans med en flott debut, og ønsker han lykke til videre. Vi er stolte av dere

Balder og matmor Runa Opdal Kerr har øvd seg litt i forkant. På utstilling er det jo en fastsatt rutine for hva som skal skje, og hvordan man skal vise seg frem. Det er lurt å øve seg på å stå i ro oppstilt, vise tenner, og litt på å løpe sammen med handler. Nå ble det likevel matfar Svein Halveg som gikk i ringen sammen med Balder.

Nr 2 med HP er supert.
Aller best var kanskje lekestunden etterpå med Illita, Bricilla’s Mymlen? Hun var også var på utstilling og ble nr 2 i sin klasse. Illita er søskenbarn til Odile, så Balder og Illita er i slekt.

Hva trenger man å trene på til utstilling?
Stå pent er ofte det vanskeligste. Det kan du øve på når og hvor som helst, feks på kjøkkengulvet hjemme. Tren inn en god ¨STÅ. Jeg passer på å rose når vi er på tur og hundene får øye på noe de stiller seg naturlig, pent og spent opp for å se. ¨Et ¨ Å – så fint du står¨ i rett øyeblikk virker. Jeg kan se at hunden reagerer. Går du gatelangs kan du passe på å stoppe opp foran butikkvinduer, da får du gratis speil, og kan se om hunden står fint – og gjør den det roser du selvfølgelig. Står den ikke fint går du bare videre til neste butikkvindu og prøver på nytt. Løpe er ofte det enkleste, så lenge man holder god fart. Dommeren skal se tennene til hunden, så tannvisning er viktig å trene på. Avtal med noen du kjenner og få dem til å se på munnen når dere møtes. Er man på utstillingstrening gjør vi det for hverandre. Det får du nytte av hos veterinæren også, så det er bare bra å trene på.

Hvordan foregår det på utstilling?
Man går inn i utstillingsringen sammen med de som stiller i samme klasse som en selv. Klassene er alders- og kjønnsdelt. Det er ringsekretæren som roper inn og viser plass til de som trenger hjelp med det. Hanner først, og når de er ferdige med hannhundene er det tispene sin tur. Når man kommer inn i ringen skal man stille opp i nummerrekkefølge. Så løper alle i den klassen rundt så dommeren får se på dem og bevegelsene deres.

Så ser dommeren på hundene en og en. Da dikterer han kritikken til skriveren. De andre står og venter. Til slutt plasserer dommeren hundene fra 1 til 4 i klassen, De som får CK (championatkvalitet) skal inn igjen til slutt, og konkurrere med de andre hundene, fra alle klasser som har fått CK. Av disse plasserer også dommerne 4 hunder, fra nr 1 til nr 4. Nr 1 er da bestehannhund, og møter beste tispe når tispene er ferdig. Da kårer dommeren nr 1 av dem, som da blir BIR (best i rasen) Den andre blir BIM (best i motsatt kjønn) For valper er resultatene uoffisielle, og de får HP, ikke CK. Å stille i valpeklasse er en fin måte å øve seg på. Da kan man bli kjent med utstilling og andre boxereiere mens man trener.

Husk å ha det moro med hunden din da!