Utstillinger i 2020

Her hjemme har vi vært lite aktive på utstillingsfronten i 2019. Det håper vi å få endret litt på i 2020.

Coronaviruset har påvirket muligheter for å delta på utstillinger hittil i år, men nå ser det ut til at det skal gå an å få gjennomført utstillinger. Første mulighet ut for oss blir siste helgen i juni, i Trondheim. NBK avdeling Trondheim har spesialutstilling lørdag 26.juni, og NKK utstilling 27.juni.
NBK forsøker også å få til en ekstra spesialutstilling med stor-cert den helgen.
NKK har åpnet for at klubbene kan søke om 4 ekstra stor-cert i 2020 pga at vi har mistet en del muligheter til å ta stor-cert grunnet avlyste utstillinger. NBK ser nå på muligheten for å få til en ekstra utstilling. Utfordringen er at det bare kan brukes norske dommere, og at det er ganske få av dem tilgjengelige.

Quboxer’s Adiva
Vi synes Adiva er virkelig lovende, og gleder oss til å vise henne frem. Adiva har allerede begynt å utstillingstrene, og fikk det fint til på trening med mange andre hunder.

Quboxers Adiva 11 måneder. Foto: Mette Børstad

Hvordan viser vi hundene
På grunn av Coronaviruset er det laget retningslinjer ved visning av hund, for å unngå for nær kontakt mellom dommer og handler av hunden. Det blir viktig å kunne vise hunden fristilt eller på kontinentalt vis, og ikke bare top and tail slik vi vanligvis gjør her hjemme i Norge. På bildet over vises Adiva kontinentalt. Hun har fokus på noe i front og jeg står bak og holder kobbelet stramt. Gjort på riktig måte er dette også en fin måte å vise hund på. Dette må vi også trene på, både hund og handler.

Odile av Boxerhuset
Odile ble stilt ut 3 ganger i 2019. Resultatet ble greit nok, men slett ikke det vi hadde håpet på. Odile er en liten dame med egne meninger, og bestemte seg for å vise det frem på den første dobbeltutstillingen vi var på. Synd, for dommeren uttalte: ¨ you have the better dog, but what is this!¨. Her gikk hennes første cert tapt, for med CK (som hun fikk) og bedre oppførsel ville hun ha vunnet klassen sin og tatt cert. Vi fikk det bare ikke til den dagen dessverre. Så må vi bare øve mye og godt til årets prestasjoner.

Odile

Odette av Boxerhuset – Opra
Jeg må ha med litt om Opra også. Opra er søster til Odile, og eies av Mette Børstad. Opra ble stilt ut 2 ganger i 2019 og fikk reseve cert og cert på de to utstillingene. Det skal bli spennede å se ha de får til i 2020, for de er en aktiv ekvipasje på flere områder enn utstilling.

Opra/Odette av Boxerhuset med eier Mette Børstad

Njord av Boxerhuset
Vi håper vi får se Njord ta sitt siste manglende stor-cert i 2020. Han vil da bli både norsk og dansk utstillingschampion.

Njord og handler Irja på NKK Internasjonale utstilling i Trondheim 2019

Nashira av Boxerhuset
Nashira har også to cer og mangler stor-cert for å bli norsk utstillingschmpion. Vi håper Nasse og matmor Anne Hansen får mulighet til å ta det siste avgjørende certet i 2020. De er ellers en aktiv ekvipasje på agilitybanen, noe som resulterte i tittelen Årets agilityboxer 2019

Nashira og Anne NKK Fauske 2019

Vi ønsker alle våre lykke til på utstillinger, prøver og konkurranser i 2020!
Vi e utrolig glade for at våre valpekjøpere er flinke til å vise frem boxere fra Boxerhuset som de flotte og flinke boxerne de er. På utstillinger, i konkurranser og prøver og ikke minst i hverdagen – det er jo der vi lever med dem.
Tvi tvi